Schaalmodel Truck Rai maken

In deze praktijkopdracht ga je een schaalmodel bouwen van een truck. Deze opdracht doe je met behulp van een bouwpakket, dat jouw docent kan bestellen bij RAI Carrosserie NL. Nadat je het bouwpakket hebt gebouwd kun je er van alles mee. Je kunt het model spuiten en van een logo voorzien, maar je kunt er ook een aanhanger bij maken. Of je verzint zelf iets (lampen inbouwen, noem maar op!).

Kijk eerst het onderstaande filmpje. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je kunt een eenvoudige assemblage-opdracht uitvoeren

Lijkt het jou leuk om zo’n truck écht te bouwen? Dat doe je natuurlijk in een team.

Kijk eens hier!

Maar je kunt ook deze truck verder uitbouwen. Ontwerp en maak eens een mooie opbouw!

Video

Wil jij een video maken van het bouwen van deze truck? Neem contact op! En mocht je leuke aanpassingen maken, dan ontvangen we graag een foto!

Theorie Basic (n1)

Je hebt geen theorie nodig voor deze opdracht. Lees de opdracht goed en succes met bouwen!

Hulpmiddelen en extra tips

Theorie PREMIUM (N2)

Je hebt geen theorie nodig voor deze opdracht. Lees de opdracht goed en succes met bouwen!

Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht horen de volgende grote opdrachten.

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.