Plaatsen blindklinkmoer

In deze praktijkopdracht ga je kennis maken met een stukje metaalbewerking: je gaat een verbinding maken door een blindklinkmoer te plaatsen. . Kijk eerst het onderstaande filmpje. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Blindklinkmoer
Blindklinknageltang
Blindklinknageltang op lucht (pneumatisch)

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je kunt werken met een boormachine
  • Je kunt werken met een blindklinknageltang
  • Je kunt een voorbeeld geven van wanneer je een blindklinkmoer gebruikt

Video

Theorie Basic (n1)

In dit filmpje zie je hoe een medewerking gaten boort. Daarna zet hij met een pneumatische blindklinktang de klindklinkmoeren vast. Pneumatisch betekent ‘op luchtdruk’. Handbediende blindklinktangen zijn bijna altijd aanwezig. Prima voor een enkele reparatie. Wanneer je de tang vaak gebruikt kun je beter een pneumatische (of elektrische) tang gebruiken.

Hulpmiddelen en extra tips

Hier vind een lijst met extra informatie voor deze opdracht. Alles wat je nodig hebt of misschien kunt gebruiken.

Theorie PREMIUM (N2)

We hebben geen theorie bij deze opdracht.

We hebben geen theorie bij deze opdracht.

Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht horen de volgende grote opdrachten.

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.