Oriënteren op tekening lezen

In deze praktijkopdracht ga je kennis maken met tekening lezen. Kijk eerst de onderstaande filmpjes. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Voorbeeld van een tekening

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je kunt gezipte documenten downloaden en uitpakken
  • Je kunt eenvoudige gegevens in een technische tekening lezen

Video

Theorie Basic (n1)

Je hebt niet echt theorie nodig bij deze opdracht. Kijk de bovenstaande filmpjes. Je zult na het kijken meer vragen hebben dan je nu al hebt! Laat je niet ontmoedigen.

Om de tekening uit de opdracht te kunnen lezen moet je een beetje technisch inzicht hebben. In deze opdracht ga je dat oefenen. Door antwoord te geven op vragen en door dingen op te zoeken. Lukt je dat? Dan heb je al best wat inzicht. Beter is het natuurlijk om zélf iets te tekenen en te bouwen!

Wil je veel meer leren van technisch tekenen? Doe dan de cursus TT Tekenen (zie hieronder)

Hulpmiddelen en extra tips

Hier vind een lijst met extra informatie voor deze opdracht. Alles wat je nodig hebt of misschien kunt gebruiken.

Theorie PREMIUM (N2)

Boek
Werkboek

We hebben een mooi boek voor. Deze wordt alleen niet meer gebruikt.

Als je veel wilt tekenen met de hand … leef je uit!

TT Tekenen

Deze link is voor jouw docent. Hij kan jou toegang geven

Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht horen de volgende grote opdrachten.

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.