Oriënteren op lasmethoden

In deze praktijkopdracht ga je kennis maken met verschillende lasmethoden. Kijk eerst het onderstaande filmpje. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je gaat ontdekken welke lasmethoden veel worden gebruikt
  • Je kunt verschillende lasmethoden benoemen
  • Je kunt de veiligheidsvoorschriften bij het lassen noemen

Video

Theorie Basic (n1)

Je gaat ontdekken welke lasmethoden er zijn. Je gaat met verschillende lasopdrachten aan het werk onder begeleiding. Je gaat veel leren, maar vooraf heb je weinig theorie nodig.

Veiligheidsvoorschriften zijn bij het lassen erg belangrijk. Ter voorbereiding adviseren wij deze opdracht eerst te doen: Veiligheid, gezondheid en milieu.

Hulpmiddelen en extra tips

Hier vind een lijst met extra informatie voor deze opdracht. Alles wat je nodig hebt of misschien kunt gebruiken.

  • In Techniek Totaal Digitaal van MK Educatie zit een cursus TT Metaal. Daarin zit een les: TT Oriëntatie Techniek – Veiligheid. De docent kan jou toegang daartoe geven.

Theorie PREMIUM (N2)

We hebben geen theorie op papier over veiligheid bij het lassen.

Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht horen de volgende grote opdrachten.

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.