Oriënteren op gereedschappen

In deze praktijkopdracht ga je kennis maken met in de maakindustrie gebruikt gereedschap. Kijk eerst het onderstaande filmpje. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je gaat onderzoeken welke gereedschappen in de maakindustrie worden gebruikt
  • Je kunt de meest eenvoudige gereedschappen uit de maakindustrie herkennen en benoemen
  • Je kunt een eenvoudige presentatie maken

Video

Theorie Basic (n1)

Je hebt voor deze opdracht geen extra theorie nodig. Hierboven zie je een filmpje over alle basisgereedschappen in de mobiliteit. Je gaat nu onderzoeken welke gereedschappen er nog meer worden gebruikt in de maakindustrie. En natuurlijk: waarvoor ze worden gebruikt.

Hulpmiddelen en extra tips

Hier vind een lijst met extra informatie voor deze opdracht. Alles wat je nodig hebt of misschien kunt gebruiken.

  • Op Wikipedia hebben veel mensen hun best gedaan om zoveel mogelijk gereedschappen bij elkaar te zetten met een beschrijving. Kijk maar eens hier
  • Er zijn veel leveranciers van gereedschappen, zoals Marree, google eens

Theorie PREMIUM (N2)

Geen boek beschikbaar

De link is voor jouw docent. Hij moet voor jou een inlog regelen.

Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht horen de volgende grote opdrachten.

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.