Logo ontwerpen/maken

In deze praktijkopdracht ga je kennis maken met het maken van een logo. Laat je creativiteit spreken!

Kijk eerst het onderstaande filmpje. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je kunt een beeldbewerkingsprogramma gebruiken
  • Je kunt een logo ontwerpen
  • Je kunt een logo monteren

Video

Theorie Basic (n1)

Een ontwerper die een logo maakt heeft enorm veel te doen voordat er kan worden begonnen. Zie de video hierboven.

Het is makkelijk om een logo te maken. Maar om een logo te maken waar een verhaal achter zit, dat is vakwerk. Probeer je begeleider uit te leggen waarom het logo er zo uitziet. Wat betekent alles in het logo?

Alle theorie die je nodig hebt kun je vinden in mega veel youtube video’s. Doe er je voordeel mee!

Hulpmiddelen en extra tips

Theorie PREMIUM (N2)

Er zit geen theorie bij deze opdracht. Wel een extra opdracht, als je daar zin in hebt. Je kunt deze werkkaart eens proberen.

Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht hebben we (nog) geen grote opdrachten.

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.