Lichtbalk aansluiten

In deze praktijkopdracht ga je kennis maken met het aansluiten van een verlichtings-armatuur op een lichtbalk. Kijk eerst het onderstaande filmpje. Lees dan het kleine stukje basic theorie dat hieronder staat. Veel plezier met deze opdracht!

Wat ga je leren?

Hieronder een aantal leerdoelen bij deze opdracht. Beheers je deze leerdoelen als je klaar bent met deze opdracht? Dan heb je de opdracht voldoende uitgevoerd. Uiteraard is het een prima idee om je begeleider of docent te laten checken of je ze ook echt beheerst! Misschien wil je docent je wel een beoordeling (cijfer) geven voor deze opdracht. Laat de opdracht in ieder geval aftekenen door je begeleider of docent.

  • Je kunt een eenvoudige accessoire monteren
  • Je kunt een eenvoudig elektrisch schema lezen
  • Je kunt een elektrische component aansluiten volgens schema
  • Je kunt alle gebruikte gereedschappen herkennen en benoemen
  • Je kunt vertellen welke veiligheidsmaatregelen je toe moet passen

Video

Hier vind je een filmpje van een Nederlandse vakman. Hij heeft veel filmpjes over aansluiten van verlichting. Kun je veel van leren!

Theorie Basic (n1)

Voor deze opdracht is weinig theorie nodig. Je hebt vooral veel vaardigheden nodig bij deze opdracht.
Misschien heb je een setje met kant-en-klare stekkers. Anders zul je hulp nodig hebben bij het lezen van het elektrische schema.

Hulpmiddelen en extra tips

Hier vind een lijst met extra informatie voor deze opdracht. Alles wat je nodig hebt of misschien kunt gebruiken.

Theorie PREMIUM (N2)

We hebben geen theorie voor deze opdracht.

We hebben geen e-learning voor deze opdracht.

Theorie PRO (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team. Bij deze opdracht horen de volgende grote opdrachten, waarin ook een elektrische component (kan) zit(ten).

De komende jaren gaat MK Educatie aan de slag met ontwikkelen van de niveau 3 theorie leerstof voor Carrosseriebouw. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met MK Educatie.

Wat vond je van deze opdracht?

Kom je hier straks terug om een reflectie in te vullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult.