Carrosseriebouw praktijk oriëntatie

Je hebt deze webpagina geopend vanuit je werkboek VT-Totaal Carrosseriebouw. Dit boekje kun je gebruiken voor vmbo M&T keuzevak 7. Lees de oriëntatie door en laat de les aftekenen. Daarna kun je aan de slag met de praktijkopdrachten.

Het zou een goed idee zijn als jouw begeleider deze pagina met jou doorspreekt. Maar lees eerst zelf!

Wat ga je leren?

Hieronder vind je standaard een aantal leerdoelen bij de opdrachten uit dit werkboekje. Als je dit werkboekje met praktijkopdrachten helemaal hebt afgerond, dan heb jij heel veel geleerd over carrosseriebouw!

Misschien doe je in plaats van de praktijkopdrachten liever grote opdrachten. Dat is wel heel leerzaam. Maar ook een stuk moeilijker: je moet zelf veel meer nadenken. Maar je leert ook zaken als samenwerken en plannen. Als je dat redelijk beheerst, dan noemen wij jou een PRO-leerling. Je bent dan klaar om als leerling van de Nieuwe Leerweg je eindopdracht te doen voor dit keuzevak. Bijna alle grote opdrachten kun je als eindopdracht gebruiken.

Zolang je nog bezig bent met oefenen om grote opdrachten te kunnen uitvoeren, noemen we je basic (beginner) of premium (gevorderd).

Het is een goed idee om met je begeleider of docent te bespreken wat voor jou het beste is.

Video

Hieronder vind je een aantal videofilmpjes over de carrosseriebranche.

Basic theorie

Bij alle opdrachten vind je een klein stukje theorie. Lees dat en ga aan de slag!

Hulpmiddelen en extra tips

Bij alle opdrachten vind je ook een lijst met extra informatie voor deze opdracht. Alles wat je nodig hebt of misschien kunt gebruiken.

  • Checklisten
  • Documenten
  • Video’s
  • Websites

Theorie premium (N2)

Bij alle opdrachten vind je ook theorie. Bespreek met je docent welke theorie je moet maken. De theorielessen van Carrosseriebouw zijn door jouw begeleider of docent te bestellen als e-learning.
Je kunt alle theorielessen van Carrosseriebouw ook bestellen als werkboek. Dat vind je misschien prettiger.

Theorie Pro (N3)

Als PRO-leerling kun je ervoor kiezen om grote opdrachten te doen. Het is slim om eerst de opdrachten te doen en daarna grote opdrachten te doen. Maar misschien vind je het leuker om grote opdrachten te doen, alleen of in een team.

De grote opdrachten bevatten wel theorie. Maar jij bepaalt hoe, wanneer en waar je dat leert! Overleg ook met je begeleider.

Bij VT-Totaal Carrosseriebouw horen de volgende grote opdrachten:

Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te maken. Sommige grote opdrachten zijn zo groot dat je eigenlijk alles leert dat in dit boek staat. Bespreek het met je begeleider / docent.

Er is ook een startpagina voor de grote opdrachten carrosseriebouw. Deze kun je prima in je favorieten zetten als startpunt.

MK Educatie heeft dit werkboek van VT-Totaal gebouwd in opdracht van RAI Vereniging. Stichting OOC heeft een grote bijdrage geleverd.

Heb je ideeën, wensen of kritiek: laat weten via het reflectieformulier.

Wil je ons helpen met ontwikkelen? Klik dan op het logo van MK Educatie en laat het ons weten!

Zoek je als docent ondersteuning? Kijk eens hier.

Wat vond je van deze opdracht?

Aan het eind van ieder opdracht kun je een reflectieformulier invullen. Deze reflectie wordt gemaild naar het mailadres dat je invult. Wij krijgen ook een kopie, maar wij doen niets met die gegevens. We willen alleen even weten wat jullie van de opdrachten vinden.

Vertrouw je ons niet? Druk het formulier dan af, dus niet verzenden! Of vraag je docent een reflectieformulier voor je LOB-dossier.